اینماد چیست

مطمئنا شما هم بارها شنیده اید که هنگام خرید از یک فروشگاه اینترنتی دقت کنید که آن فروشگاه E-Namad یا همان نماد اعتماد الکترونیکی را دارد یا خیر. ما در ادامه توضیحات کاملی را در مورد اینماد، نحوه دریافت و … به شما ارائه می دهیم. تیم عصر کیان به عنوان مجموعه طراحی سایت شرکتی در شاهین شهر و سایت فروشگاهی امیدوار است با مطالعه این مقاله سوالات شما پاسخ داده شود.

نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟

اینماد یک نماد یا مجوز است که توسط سایت اینماد و از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به کسب و کارهای اینترنتی و مجازی ارائه می گردد. به دلیل احراز هویت شخص و کسب و کار هنگام دریافت این نماد، داشتن نماد اعتماد الکترونیکی باعث ایجاد اعتماد کاربران می گردد.

اگر شما هم دقت کرده باشید بیشتر سایت های فروشگاهی اقدام به دریافت اینماد می کنند. این امر به دلیل پرداخت های اینترنتی از طریق این سایت ها و نیاز به ایجاد اعتماد در کاربران می باشد. در صورتی که سایت های شرکتی به این نماد نیازی ندارند.

به طور کلی هنگامی که شما برای دریافت درگاه بانکی سایت اقدام می کنید، باید اینماد داشته باشید و بدون این نماد به شما درگاه بانکی از بانک های رسمی ارائه نمی شود. البته درگاه های واسط همچون زرین پال اجباری برای داشتن اینماد ندارند. اما توصیه می گردد در صورتی که صاحب یک سایت فروشگاهی هستید، برای ایجاد اعتماد مشتری ها برای دریافت  E-Namad اقدام کنید.

انواع اینماد

انواع اینماد (نماد اعتماد الکترونیکی)

اگر بر روی لوگو اینماد دقت کرده باشید، پنج ستاره وجود دارد. هر تعداد از این ستاره ها که زرد باشند نشان دهنده اعتبار آن اینماد می باشند. هر جه تعداد ستاره های یک اینماد بیشتر باشد، اعتبار بیشتری دارد. هنگامی که شما اطلاعات خود و کسب و کارتان را در سایت اینماد ثبت می کنید و احراز هویت می شوید، اینماد یک ستاره را دریافت خواهید کرد که ابتدایی ترین اینماد است.

اگر کسب و کاری بخواهد تعداد ستاره بیشتری دریافت کند باید ابتدا درخواست خود را در سایت اینماد ثبت کند. پس از ثبت درخواست سایت از نظرهای مختلفی مورد ارزیابی قرار می گیرد و با توجه به امتیازی که کسب می کند می تواند ستاره هایی بین 2 تا 5 را دریافت کند. برای ارتقا از یک ستاره به دو ستاره تنها یک شرط لازم است و آن داشتن گواهینامه SSL می باشد.

کسب و کارها از نظر توانمندی ها، سابقه، عملکرد و… مورد ارزیابی قرار می گیرند و به دوسطح مقدماتی و پیشرفته تقسیم می گردند. حتی مواردی همچون سرعت سایت، سئو، کیفیت سرویس دهی به مشتریان و … نیز در این ارزیابی ها مورد بررسی قرار می گیرند.

  • سطح مقدماتی: کسب و کارهای کوچک را شامل می شود که می توانند اینماد دو و یا سه ستاره را دریافت کنند. در این سطح موارد مورد ارزیابی به طور کلی مورد بررسی قرار می گیرند.
  • سطح پیشرفته: برای ستاره های بالاتر. در این سطح موارد مورد ارزیابی به طور جزئی تر مورد بررسی قرار می گیرند.

مزایای داشتن اینماد

به دلایل زیر داشتن اینماد توصیه می گردد:

  • برای دریافت درگاه بانکی داشتن اینماد ضروری است.
  • داشتن این نماد باعث ایجاد اعتماد در مشتری شما می گردد و فروش اینترنتی شما را افزایش می دهد.
  • اعتبار سایت شما را افزایش می دهد.
  • برای بستن قرارداد با اداره پست برای ارسال کالاها به این نماد نیاز دارید.
  • و…

آیا تمامی اینمادهای نشان داده شده در سایت ها معتبر هستند؟

استعلام اینماد

خیر. بسیاری از افراد به دلایل مختلف و حتی گاهی برای کلاهبرداری اقدام به قراردادن لوگوی اینماد در سایت خود می کنند، بدون آنکه واقعا آن را دریافت کرده باشند. البته این امر کاری ساده لوحانه است، زیرا به راحتی می توانید بررسی کنید که لوگوی اینماد سایت معتبر است یا خیر.

روش بررسی معتبر بودن لوگو نماد اعتماد الکترونیکی

برای بررسی اعتبار و استعلام اینماد شما می توانید روی لوگوی قرار داده شده در سایت مدنظر کلیک کنید. با کلیک بر روی این لوگو باید شما به سایت اینماد و صفحه پروفایل مربوط به همان سایت هدایت شوید. در این صفحه دامنه سایت، نام سایت و میزان اعتبار نماد را بررسی کنید و در صورتی که همگی درست بودند می توانید مطمئن شوید که اینماد معتبر است.

حتما دامنه را بررسی کنید چون که بعضی از اشخاص از پروفایل های دیگران استفاده می کنند، به این امید که کسی دامنه را بررسی نمی کند. همچنین می توانید به سایت اینماد به آدرس enamad.ir مراجعه کرده و در باکس سرچ آن، دامنه سایت موردنظر را وارد کنید. در صورتی که آن سایت برای دریافت این نماد اقدام کرده باشد، پروفایل آن به شما نشان داده می شود.

آموزش دریافت اینماد

برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی ابتدا باید یک سایت فروشگاهی داشته باشید که حداقل یک محصول در آن وجود داشته باشد. بعد از آن به سایت اینماد مراجعه کرده و مراحل زیر را طی می کنید. توجه داشته باشید که می توانید اینماد را به صورت حقیقی و یا حقوقی ثبت کنید.

مرحله اول: ورود به اینماد

آموزش دریافت اینماد

به لینک https://reg.enamad.ir/Panel مراجعه کنید و در قسمت ایجاد حساب کاربری، اطلاعات خواسته شده را وارد کنید. در این مرحله دقت کنید که شماره همراه باید به نام صاحب سایت و شخصی که می خواهید اینماد را به نام او بگیرید، باشد.

مرحله دوم: آپلود مدارک

بعد از ورود به پنل کاربری، سایت تمامی مراحل را به ترتیب برای شما می آورد و شما باید با این مراحل پیش بروید. زمانی که این محتوا نوشته شده است، مواردی که در ادامه ذکر می شود باید گذرانده شود.

با توجه به حقیقی یا حقوقی بودن شما مدارکی را از شما می خواهد که باید آن ها را آپلود کنید. این مدارک شامل عکس کارت ملی و عکس شناسنامه برای فراد حقیقی و برای ثبت نام حقوقی عکس های روزنامه رسمی و اساسنامه‌ باید آپلود شوند.

مرحله سوم: تکمیل اطلاعات شخصی

آموزش دریافت اینماد

در این مرحله یک صفحه برای شما باز می شود که باید در آن شماره تماس، آدرس و.. ثبت و احراز هویت گردد.

مرحله چهارم: تکمیل اطلاعات کسب و کار

در این مرحله باید اطلاعات مربوط به کسب و کار و سایت شما ثبت و احراز شود. این اطلاعات شامل دامنه سایت، نوع فعالیت، اطلاعات تماس و آدرس کسب و کار و… می شود. در این مرحله برای اعتبارسنجی ادرس شما هزینه ای دریافت می گردد که یک بسته شامل یک کد به ادرس شما پست شود.

برای احراز هویت باید بعد از دریافت بسته به سایت و پنل خود مراجعه کرده و آن کد را در پنل ثبت کنید. البته توجه داشته باشید که نیازی نیست برای ادامه مراحل منتظر این بسته بمانید و می توانید برای تکمیل مراحل بعدی اقدام کنید.

مرحله پنجم: ایجاد کاربر در سایت

در پایان صفحه اطلاعات کسب و کار،سایت به شما یک نام کاربری و یک رمز می دهد و از شما می خواهد که یک کاربر با این مشخصات در سایت خود ایجاد کنید. این مرحله برای ایجاد امکان بررسی مسئولین اینماد برای مراحل خرید در سایت شما می باشد.

مرحله ششم: تاییدیه فنی

تاییدیه فنی آموزش اینماد

در این مرحله شما باید از بین راه های گفته شده که ارسال کد به ایمیل سازمانی، ایجاد فایل ذکر شده در هاست و …. یکی را انتخاب کنید و انجام دهید که مسئولین اینماد مطمئن شوند سایت مربوط به شما است.

مرحله هفتم: پر کردن فرم مربوطه

یک فرم نظر سنجی به شما نمایش داده می شود و از شما درخواست می گردد که آن را کاملا تکمیل کنید.

مرحله هشتم: پرداخت هزینه

در این مرحله هزینه ای که در نظر گرفته شده را پرداخت می کنید و سپس منتظر می مانید که تاییدیه اینماد را دریافت کنید. این هزینه در سال 1401 مبلغ 175 هزارتومان بوده است.

مرحله نهایی: قرار دادن کد اینماد در سایت

بعد از تایید شما توسط اینماد یک کد در اختیار شما قرار می گیرد که باید آن را در جای مناسب سایت خود قرار بدهید. با قرار دادن این کد یک عکس از اینماد شما نمایش داده می شود که با کلیک بر روی آن پروفایل شما به کاربران نمایش داده خواهد شد.

اگر عکس اینماد را بدون داشتن این نماد در سایت بگذاریم چه اتفاقی می افتد؟

به دلیل دولتی بودن نماد اعتماد الکترونیکی، در صورتی که مشاهده شود شما لوگو آن را بدون داشتن اینماد در سایت خود قرار داده اید، تخلف محسوب گردیده و پیگرد قانونی دارد.

5/5 - (22 امتیاز)

دیدگاهی نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *